Toyohari

Bij deze Japanse vorm van acupunctuur wordt de naald tegen de huid gehouden. Zo worden blokkades in de meridianen weggenomen, wat een optimale energiebalans tot resultaat heeft.

De behandeling is pijnloos en niet-invasief en daarom zeer geschikt voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor kinderen en gevoelige mensen.

Van stress tot slaapprobleem

Toyohari kan de volgende klachten verhelpen: allergie, astma, chronische verkoudheid, hoofdpijn, migraine, keel-, neus- en oorklachten, voorhoofds- en bijholteontstekingen, schouder- of nekklachten, RSI, reuma, pijnklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, slaapproblemen, mentale stoornissen, stress, vermoeidheid, hoge of lage bloeddruk, burn-out, gynaecologische klachten en immuniteitsproblemen.

In balans

Sinds de traditionele acupunctuur in China is ontstaan, zijn er verschillende vormen van ontwikkeld. Toyahari is daar een voorbeeld van. Het verschilt van de Chinese manier door de wijze waarop naalden worden gebruikt: de fijnere naalden worden minder diep ingebracht of zelfs helemaal niet en alleen subtiel tegen de huid aangedrukt. Met Toyohari wordt, net als met de Chinese acupunctuur, het lichaam in balans gebracht. Met een lichaam dat in balans is, ben je gezond en kan je makkelijker gezond blijven.

Behandeling

Tijdens deze behandeling ga ik als volgt te werk. Bij de eerste afspraak stel ik wat vragen over de reden van de komst en de medische voorgeschiedenis. Vervolgens ga ik door middel van palpatie (geneeskundig onderzoek met de hand) na wat de diagnose is. Ik voel aan de meridianen, de buik en de pols. Daarna gaat de behandeling beginnen, waarbij ik gebruikmaak van verschillende soorten naalden. 
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht of aandoening, dat bespreken we in het behandelplan.