Chinese Acupunctuur

De meeste mensen hebben vast weleens gehoord van acupunctuur. Door middel van dunne, steriele naaldjes prikt de therapeut op verschillende acupunctuurpunten. Deze punten liggen op de meridianen en staan in verbinding met een bepaald orgaan of functie.

Van depressie tot darmklachten

Chinese accupunctuur wordt ingezet bij vele klachten. Denk aan afvallen, depressie, vermoeidheid, chronische pijn, burn-out, griep, overspannenheid, RSI, hoofdpijn, rugpijn, migraine, spierpijn, darmklachten, sportblessures, eetstoornissen, slapeloosheid, overgangsklachten en ongewenste kinderloosheid.

Meridianen

Deze geneeswijze bestaat al heel lang, meer dan 2500 jaar. De behandelmethode komt oorspronkelijk uit China en is nauw verbonden met de Chinese filosofie. In de 17e eeuw kwamen Nederlanders er voor het eerst mee in aanraking. Vanaf de 20ste eeuw werd de acupunctuur verder ontwikkeld, zowel in het oosten als in het westen. 
Ons lichaam heeft 12 hoofdmeridianen die gekoppeld zijn aan organen. De longmeridiaan staat bijvoorbeeld voor ademhaling en de huid, maar ook voor verdriet. Als deze meridiaan uit balans is, dan functioneert de energie slecht en kunnen symptomen op de genoemde gebieden verschijnen. Meridianen vormen samen één systeem. Een verstoring in één meridiaan heeft dus vaak ook gevolgen voor de andere energiebanen.

Behandeling

Tijdens een sessie ga ik als volgt aan het werk. Bij de eerste kennismaking vertel ik over de behandeling. Ik vraag over de reden van je komst, de conditie en medische voorgeschiedenis. Ik bekijk de tong en ik check de pols. Vervolgens prik ik met dunne, steriele naalden in de meridianen die in verbinding staan met de klacht waarvoor je bent gekomen. Ze blijven enige tijd staan. Je ligt tijdens de sessie, maar het kan in bepaalde gevallen ook zittend. Gedurende de behandeling kun je warmte of een lichte tinteling voelen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, bespreken we in het behandelplan.

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.

Onze maatregelen rondom corona

Qi Center is weer open. We maken alleen afspraken met cliënten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM.

Telefonisch contact

Voordat je naar de praktijk mag komen zullen wij eerst telefonisch contact met je opnemen om te controleren of jij of iemand in jouw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Samen gezond samen sterk!

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
 • Kom alleen, het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt;
 • Houd 1.5 meter afstand van elkaar;
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen;
 • Was en droog de handen voor aanvang van de behandeling met water en zeep, droogt de handen met een tissue en gooit deze weg in een met voetbediening, afsluitbare afvalbak. Of gebruikt de handcleaner op basis van alcohol (bijv. Sterrilum);
 • Neem zelf een handdoek(en) mee voor op de behandelbank en/of voor afdekking. Deze handdoek(en) worden na de behandeling weer mee naar huis genomen;
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via een pinbetaling (contactloos).

Onze voorzorgsmaatregelen

Je mag van ons verwachten:

 • Dat de therapeut geen ziekteverschijnselen heeft;
 • Wij geven geen hand bij binnenkomst en dragen ter bescherming
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar je bent geweest;
 • We ventileren de behandelkamer;
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

Algemene voorwaarden

Cliënten kunnen te allen tijde kosteloos de afspraak annuleren indien:

 • Je verkouden bent of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden;
 • Er coronabesmetting is geconstateerd bij jou of je familie; Deze persoon dient gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan. Pas nadat klachten minimaal 3 dagen weg zijn, kan een nieuwe afspraak worden ingepland. De therapeut informeert bij de cliënt of deze de verplichte maatregelen in acht heeft genomen en legt dit vast in het dossier.

We hopen op je begrip dat als gevolg van deze situatie je afspraak wellicht later plaatsvindt dan je had gehoopt. Wij kijken wij er naar uit om je weer van dienst te zijn zoals je dat van ons gewend bent.

 

lees verder

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.