Qigong

Dit is een actieve manier van behandelen. Hier doen we bewegingsoefeningen. Met de oefeningen beweeg je je lichaamsdelen volgens bepaalde patronen, dit bevordert de stroming van het bloed en de qi (de levensenergie).

Samen met ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken brengen de bewegingen je lichaam en geest in evenwicht. Het gaat om makkelijk uit te voeren oefeningen, je hoeft er dus zeker geen topsporter voor te zijn.

Soepel en ontspannen

Qigong (je spreekt het uit als: tsjie koeng) is onderdeel van de gezondheidsleer in de traditionele Chinese geneeskunde. ‘Qi’ staat voor levensenergie en ‘gong’ voor uitoefenen. De kennis is al 4000 jaar oud.

Qigong is een goede behandelmethode bij klachten zoals: spanning, vermoeidheid, spit, ischias, gewrichtsklachten, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn, stress-gerelateerde klachten, tijdens of na revalidatie na ziekte of chirurgische ingrepen, chronische pijn, spanningsklachten, fibromyalgie, RSI-klachten, ME, zwangerschapsklachten en herstel na operaties. Je wordt soepel, krijgt energie en ervaart pure ontspanning.

De oefeningen zijn staand, zittend en liggend uit te voeren. De herhaalde bewegingen en daarbij goed ademen zorgen ervoor dat de qi in je lichaam weer in balans komt. Qigong in de ochtend geeft energie voor de rest van de dag, terwijl de training in de avond voor ontspanning zorgt.

Ik geef Qigong en Taiji training in groepjes of privé. Het is voor iedereen geschikt en aan elk niveau aan te passen.

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.

Onze maatregelen rondom corona

Qi Center is weer open. We maken alleen afspraken met cliënten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM.

Telefonisch contact

Voordat je naar de praktijk mag komen zullen wij eerst telefonisch contact met je opnemen om te controleren of jij of iemand in jouw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Samen gezond samen sterk!

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
 • Kom alleen, het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt;
 • Houd 1.5 meter afstand van elkaar;
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen;
 • Was en droog de handen voor aanvang van de behandeling met water en zeep, droogt de handen met een tissue en gooit deze weg in een met voetbediening, afsluitbare afvalbak. Of gebruikt de handcleaner op basis van alcohol (bijv. Sterrilum);
 • Neem zelf een handdoek(en) mee voor op de behandelbank en/of voor afdekking. Deze handdoek(en) worden na de behandeling weer mee naar huis genomen;
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via een pinbetaling (contactloos).

Onze voorzorgsmaatregelen

Je mag van ons verwachten:

 • Dat de therapeut geen ziekteverschijnselen heeft;
 • Wij geven geen hand bij binnenkomst en dragen ter bescherming
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar je bent geweest;
 • We ventileren de behandelkamer;
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

Algemene voorwaarden

Cliënten kunnen te allen tijde kosteloos de afspraak annuleren indien:

 • Je verkouden bent of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden;
 • Er coronabesmetting is geconstateerd bij jou of je familie; Deze persoon dient gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan. Pas nadat klachten minimaal 3 dagen weg zijn, kan een nieuwe afspraak worden ingepland. De therapeut informeert bij de cliënt of deze de verplichte maatregelen in acht heeft genomen en legt dit vast in het dossier.

We hopen op je begrip dat als gevolg van deze situatie je afspraak wellicht later plaatsvindt dan je had gehoopt. Wij kijken wij er naar uit om je weer van dienst te zijn zoals je dat van ons gewend bent.

 

lees verder

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.