Qigong

Dit is een actieve manier van behandelen. Hier doen we bewegingsoefeningen. Met de oefeningen beweeg je je lichaamsdelen volgens bepaalde patronen, dit bevordert de stroming van het bloed en de qi (de levensenergie).

Samen met ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken brengen de bewegingen je lichaam en geest in evenwicht. Het gaat om makkelijk uit te voeren oefeningen, je hoeft er dus zeker geen topsporter voor te zijn.

Soepel en ontspannen

Qigong (je spreekt het uit als: tsjie koeng) is onderdeel van de gezondheidsleer in de traditionele Chinese geneeskunde. ‘Qi’ staat voor levensenergie en ‘gong’ voor uitoefenen. De kennis is al 4000 jaar oud.

Qigong is een goede behandelmethode bij klachten zoals: spanning, vermoeidheid, spit, ischias, gewrichtsklachten, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn, stress-gerelateerde klachten, tijdens of na revalidatie na ziekte of chirurgische ingrepen, chronische pijn, spanningsklachten, fibromyalgie, RSI-klachten, ME, zwangerschapsklachten en herstel na operaties. Je wordt soepel, krijgt energie en ervaart pure ontspanning.

De oefeningen zijn staand, zittend en liggend uit te voeren. De herhaalde bewegingen en daarbij goed ademen zorgen ervoor dat de qi in je lichaam weer in balans komt. Qigong in de ochtend geeft energie voor de rest van de dag, terwijl de training in de avond voor ontspanning zorgt.

Ik geef Qigong en Taiji training in groepjes of privé. Het is voor iedereen geschikt en aan elk niveau aan te passen.