Toyohari

Bij deze Japanse vorm van acupunctuur wordt de naald tegen de huid gehouden. Zo worden blokkades in de meridianen weggenomen, wat een optimale energiebalans tot resultaat heeft.

De behandeling is pijnloos en niet-invasief en daarom zeer geschikt voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor kinderen en gevoelige mensen.

Van stress tot slaapprobleem

Toyohari kan de volgende klachten verhelpen: allergie, astma, chronische verkoudheid, hoofdpijn, migraine, keel-, neus- en oorklachten, voorhoofds- en bijholteontstekingen, schouder- of nekklachten, RSI, reuma, pijnklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, slaapproblemen, mentale stoornissen, stress, vermoeidheid, hoge of lage bloeddruk, burn-out, gynaecologische klachten en immuniteitsproblemen.

In balans

Sinds de traditionele acupunctuur in China is ontstaan, zijn er verschillende vormen van ontwikkeld. Toyahari is daar een voorbeeld van. Het verschilt van de Chinese manier door de wijze waarop naalden worden gebruikt: de fijnere naalden worden minder diep ingebracht of zelfs helemaal niet en alleen subtiel tegen de huid aangedrukt. Met Toyohari wordt, net als met de Chinese acupunctuur, het lichaam in balans gebracht. Met een lichaam dat in balans is, ben je gezond en kan je makkelijker gezond blijven.

Behandeling

Tijdens deze behandeling ga ik als volgt te werk. Bij de eerste afspraak stel ik wat vragen over de reden van de komst en de medische voorgeschiedenis. Vervolgens ga ik door middel van palpatie (geneeskundig onderzoek met de hand) na wat de diagnose is. Ik voel aan de meridianen, de buik en de pols. Daarna gaat de behandeling beginnen, waarbij ik gebruikmaak van verschillende soorten naalden. 
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht of aandoening, dat bespreken we in het behandelplan.

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.

Onze maatregelen rondom corona

Qi Center is weer open. We maken alleen afspraken met cliënten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM.

Telefonisch contact

Voordat je naar de praktijk mag komen zullen wij eerst telefonisch contact met je opnemen om te controleren of jij of iemand in jouw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Samen gezond samen sterk!

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
 • Kom alleen, het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt;
 • Houd 1.5 meter afstand van elkaar;
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen;
 • Was en droog de handen voor aanvang van de behandeling met water en zeep, droogt de handen met een tissue en gooit deze weg in een met voetbediening, afsluitbare afvalbak. Of gebruikt de handcleaner op basis van alcohol (bijv. Sterrilum);
 • Neem zelf een handdoek(en) mee voor op de behandelbank en/of voor afdekking. Deze handdoek(en) worden na de behandeling weer mee naar huis genomen;
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via een pinbetaling (contactloos).

Onze voorzorgsmaatregelen

Je mag van ons verwachten:

 • Dat de therapeut geen ziekteverschijnselen heeft;
 • Wij geven geen hand bij binnenkomst en dragen ter bescherming
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar je bent geweest;
 • We ventileren de behandelkamer;
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

Algemene voorwaarden

Cliënten kunnen te allen tijde kosteloos de afspraak annuleren indien:

 • Je verkouden bent of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden;
 • Er coronabesmetting is geconstateerd bij jou of je familie; Deze persoon dient gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan. Pas nadat klachten minimaal 3 dagen weg zijn, kan een nieuwe afspraak worden ingepland. De therapeut informeert bij de cliënt of deze de verplichte maatregelen in acht heeft genomen en legt dit vast in het dossier.

We hopen op je begrip dat als gevolg van deze situatie je afspraak wellicht later plaatsvindt dan je had gehoopt. Wij kijken wij er naar uit om je weer van dienst te zijn zoals je dat van ons gewend bent.

 

lees verder

Maak een afspraak

Kies een dienst*
Intake en eerste acupunctuur consult
Vervolg acupunctuur consult
Ayurvedische massage
Qigong consult
Klik op algemene voorwaarden of privacy verklaring om ze te lezen.